Irish Stew of Sindidun - City Of Grigs

Biografija - Ana Milanović

Nešto o sebi? Ja sam jedna obično neobična osoba...ili suprotno, neobično obična, zavisi iz kog ugla posmatrate. Volim da upoznajem ljude, da im se posvetim, da im pomažem, da otkrivam njihove životne priče i naglašavam njihovu jedinstvenost... Sa druge strane, ja se retko poveravam nekome i dosta stvari zadržavam za sebe, teško me je naterati na tu vrstu socijalizacije. Volim da filozofiram i trošim vreme na nizove rečenica koje uglavnom nemaju svrhu, ali gospodar sam reči i uživam u tome! Volim muziku, moju violinu, zelenu boju, izlazak sunca, miris kafe i jutarnjih novina, bukete cveća, zanimljive knjige, vesele životinje, smeh do suza, druženje sa drugarima, letnju kišu, velike gradove, hiperaktivnost, nebo puno zvezda, zaljubljenost... Cilj mi je da i kada ostarim, muzika i dalje bude moj život, moj pokretač i oslonac, i da mogu, kada se osvrnem na godine koje su prošle, sa osmehom reći da sam živela zadovoljnim životom...

Kako se snalaziš sa 5 momaka u bendu? Neverovatna stvar je koliko su za kratko vreme uspeli da postanu vrlo značajne figure u mom životu. Iako se ponekad ponašaju previše zaštitnčki, i mnogo vole da se šale na moj račun, znam da su uvek tu za mene, i to je super osećaj. Dok sviram sa njima, nebitno je da li se radi o probi ili koncertu, muzika koju stvaramo uvek zna da mi navuče osmeh na lice. Rado im prepuštam dominantnije pozicije u bendu, jer zna se, ako iza uspešnog muškarca stoji još uspešnija žena, iza 5 uspešnih muškaraca stoji...

Koja ti je omiljena pesma Irish Stew-a? Ima ih više, ali izabraću Blessed and Damned...

Koja je veza između tvoje violine i tvog karaktera? Za violinu je karakteristično da je instrument koji najpreciznije može prikazati široki spektar ljudskih osećanja kroz muziku i boje tonova koje stvara, tako da ona, ako se prepustim, može izvlačiti iz mene svaku nijansu radosti, boli, strahova, razočarenja, sve zavisi od trenutka i kako se ja u tom trenutku osećam...ta veza koja je nastala još u detinjstvu, neraskidiva je i menja samo svoje osobine u skladu sa mojim odrastanjem i shvatanjem sveta i muzike.

Teleport ili vremeplov? Teleport, ali samo ako se radi o nekom međugalaktičkom koji može raditi i na zemaljskom, lokalnom nivou i da nije preterano skup...smislila bih već lokacije koje bih posetila...a i organizovanje nekih turneja sa bendom bi bilo dečija igra... Marsovcima bi se sigurno svidela irish muzika, ipak imaju zelene krvi u sebi. Prošlost i budućnost se ne mogu promeniti, a ne treba ni pokušavati.

Kako vidiš muzičku scenu u Srbiji i svetu? Ne vidim je trenutno. Ali cenim da je šarenkasta sa tendencijama naginjanja ka crnilu. U svetu je svetska!

Ko je tvoj omiljeni član benda i zašto? Ne mogu da izdvojim jednog omiljenog, to je nemoguća misija, jer svako od njih zaslužuje da se nađe na tom mestu, Bojan zbog svojeg talenta, muzikalnosti i napora koje ulaže u bend i stvari oko sebe, Marko zbog energije i iskrenosti koje mi daje svaki put kad ga vidim i mnogo sam mu zahvalna zbog toga. Ivan zbog diplomatije i nekonvencionalnosti koje do sad nisam videla a oduševljavaju me, Aleksandar zbog retko britkog humora koji poseduje i podške koju mi daje u toku sviranja, a Nenad zbog upornosti, osećajnosti i druželjubivosti koju voli da iskazuje prema svima.

Ana Milanović Ana Milanović Ana Milanović Ana Milanović
Druži se:
  • Ana Milanović Facebook
  • Ana Milanović Twitter