Irish Stew of Sindidun - City Of Grigs

Biografija - Ivan Đurić

Nešto o sebi? Zdravo, ja sam Ivan i sviram bendžo. Kako se ti zoveš? Uvek kada govorim o sebi prvo kažem da sviram u bendu Irish Stew, ali to je sada i ovde već poznato, pretpostavljam. Uskoro ću biti I politikolog za diplomatiju i bezbednost, a već pet godina se aktivno bavim politikom.

Šta je po tebi najinteresantnija stvar u vezi sa instrumentom koji sviraš? Najinteresantnije su grimase ljudi kada kažem šta sviram, video sam svašta – od šoka, do apsolutnog neznanja, smeha, itd. Uglavnom me porede sa Duškom Dugouškom. U svakom slučaju, privlačim puno pažnje, i na koncertima i van njih.

Kom bendu bi se priključio kao bendžista? Verujem da u svakom bendu postoji mesto za bendžo. Pošto se bend Pulp ponovo okupio, bio bih više nego zadovoljan da malo upotpunim njihov zvuk.

Kvalitet ili kvantitet? Uveren sam da se iz kvantiteta može roditi kvalitet.

Koja ti je najveća neispunjena želja? Da nastupam u Royal Albert Hall-u. To mesto je 3d bioskop muzike. Potpuno čarobno.

Kako vidiš muzičku scenu u Srbiji i svetu? Muzička scena u Srbiji je kromanjonska u odnosu na svet. Prošlo je vreme kada je bilo dovoljno napisati dobru pesmu i time zadovoljiti publiku, danas se mora ponuditi više. To se u Srbiji ne razume. Veliki sam protivnik onih stavova da je sada muzike previše, i da se time izgubio kvalitet, i sl. Da, muzike koja je dostupna danas zaista ima mnogo, ali to je samo prednost. Uvek kažem ljudima, ako vas mrzi da tražite, pitajte mene – preporučiću vam.

Ko je tvoj omiljeni član benda i zašto? Aleksandar Gospodinov, naravno. Zato što je najlepši, ne paniči ako se pokvari ozvučenje, ne pucaju mu žice, sluša sve što mu se kaže, zato što je on Aleksandar Gospodinov i zato što ne smem da kažem Ana Milanović.

Ivan Đurić Ivan Đurić Ivan Đurić Ivan Đurić
Druži se:
  • Ivan Đurić Facebook
  • Ivan Đurić Twitter